Resor

Svenska hörselskadade i Åboland rf

Svenska hörselskadade i Åboland rf

425

Hör du dåligt? Vänd dig då till oss!

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

"O Finland, se, din morgonljusning randas,
och natten skingras, hotfullt mörk och lång.
Hör lärkans röst med rymdens susning blandas,
snart rymden fylles av jubelsång.
Se natten flyr och fritt du åter andas.
Din morgon ljusnar, o fosterland."
... See MoreSee Less

O Finland, se, din morgonljusning randas,
och natten skingras, hotfullt mörk och lång.
Hör lärkans röst med rymdens susning blandas,
snart rymden fylles av jubelsång.
Se natten flyr och fritt du åter andas.
Din morgon ljusnar, o fosterland.

Idag, 5 december, firas Internationella Frivilligdagen. Dagen instiftades år 1985 av FN:s Generalförsamling. Man vill uppmärksamma och lyfta fram värdet av volontärer/frivilligarbetet och visa vad vi tillsammans kan åstadkomma för att öka livskvalitén. Syftet med vår förening, Svenska hörselskadade i Åboland rf, är att verka för hörselskadades bästa. Vi ger av oss själva och känner glädje om vi kan göra gott för andra. ... See MoreSee Less

Idag, 5 december, firas Internationella Frivilligdagen. Dagen instiftades år 1985 av FN:s Generalförsamling. Man vill uppmärksamma och lyfta fram värdet av volontärer/frivilligarbetet och visa vad vi tillsammans kan åstadkomma för att öka livskvalitén. Syftet med vår förening, Svenska hörselskadade i Åboland rf, är att verka för hörselskadades bästa. Vi ger av oss själva och känner glädje om vi kan göra gott för andra.

Internationella funktionshinderdagen firas varje år den 3.12.och har firats från år 1992. FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning som godkändes av FN:s generalförsamling år 2006, ratificerades i Finland 1.6.2016. Konventionen betonar rätten att alla med en funktionsnedsättning skall kunna delta fullt ut i samhället. För hörselskadade betyder det som för många andra grupper, rätten att bland annat kunna delta i kultur-, rekreation- och fritidsverksamhet, idrott, utbildning och möten av olika slag. Som ett litet exempel gör skrivtolkning/textning det möjligt att kunna delta i digitala möten. ... See MoreSee Less

Internationella funktionshinderdagen firas varje år den 3.12.och har firats från år 1992. FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning som godkändes av FN:s generalförsamling år 2006, ratificerades i Finland 1.6.2016. Konventionen betonar rätten att alla med en funktionsnedsättning skall kunna delta fullt ut i samhället. För hörselskadade betyder det som för många andra grupper, rätten att bland annat kunna delta i kultur-, rekreation- och fritidsverksamhet, idrott, utbildning och möten av olika slag. Som ett litet exempel gör skrivtolkning/textning det möjligt att kunna delta i digitala möten.

Årets höjdpunkt, medlemmarnas egen fest, "Gammaldags julfest", hölls igår 1.12.2023 på Kavalton Tilas rymliga stallvind. Sång och musik, god mat, ordet var fritt och roliga historier berättades. Många tog sig en svängom på dangolvet, överraskningar hör till, spänning i lotteriet med många fina vinster, kaffe med tårta, glädjen stod högt till tak och det var en så oerhört fin stämning i salen, en äkta åboländsk hörsel-anda. Det var ett ljudrikt glatt sorl, vilket är tecken på att alla trivs, men hörbarheten var ändå bra tack vare att vi fick en skrivtolk med✍️ Med fyra bussar Launokorpi kördes alla tryggt till festen och hem tillbaka 🤗 Mycket virusar är i farten och ett tjugutal hade inhiberat. TACK till alla etthundrafyrtio som var med och gjorde festen till en fest vi minns 💝 ... See MoreSee Less

Årets höjdpunkt, medlemmarnas egen fest, Gammaldags julfest, hölls igår 1.12.2023 på Kavalton Tilas rymliga stallvind. Sång och musik, god mat, ordet var fritt och roliga historier berättades. Många tog sig en svängom på dangolvet, överraskningar hör till, spänning i lotteriet med många fina vinster, kaffe med tårta, glädjen stod högt till tak och det var en så oerhört fin stämning i salen, en äkta åboländsk hörsel-anda. Det var ett ljudrikt glatt sorl, vilket är tecken på att alla trivs, men hörbarheten var ändå bra tack vare att vi fick en skrivtolk med✍️ Med fyra bussar Launokorpi kördes alla tryggt till festen och hem tillbaka 🤗 Mycket virusar är i farten och ett tjugutal hade inhiberat. TACK till alla etthundrafyrtio som var med och gjorde festen till en fest vi minns 💝Image attachmentImage attachment+7Image attachment
Visa flera inlägg

till ÖSTRA FINLAND 20.7 – 24.7.2020

Sommarresa 2020 med förbehåll för ändringar

Det finns mycket vackert i vårt eget land och nästa sommar går föreningens sommarresa till östra Finland. Södra Savolax, Norra Savolax, Norra Karelen, Södra Karelen, Kymmenedalen, hem via Nyland till Egentliga Finland och Åboland.

Resan planeras och är i stora drag:

Första dagen åker vi till S:t Mickel och vidare till Varkaus där vi övernattar.

Andra dagen besöker vi Mekaniska museet i Varkaus, Kuopio torg och övernattning i Joensuu.

Tredje dagen är besöksmålen i Norra Karelen, Paatero, Bomba och Koli och ”hem” till hotellet i Joensuu.

Fjärde dagen åker vi österut till Möhkö och Ilomants, vidare till Kerimäki och Nyslott där vi övernattar. Femte och sista dagen har vi också flera upplevelser innan vi kommer hem sen kväll, Punkaharju, Lemi, sandslotten i Villmanstrand och bunkermuseet i Virolahti.

Med under hela resan är vår reseguide Jouni Elomaa.

I priset, ännu öppet, ingår: fyra middagar, fem luncher på intressanta ställen som är en upplevelse i sig, tre kaffe med tilltugg, fyra hotellnätter, inträden, guide och buss.

För att kunna planera vidare önskas intresseanmälan redan nu. Anmälan blir bindande 5.2.2020.

Sjukdomsfall innan resan kan ingen förutspå. Vi rekommenderar er att teckna en reseförsäkring där avbeställningsskydd ingår.

Resan görs i samarbete med

Ring Birgitta för mera information, tfn 02 458 4189

 

Välkomna med!